Om

Linnaeus ECO-TECH har varit ett återkommande initiativ i Kalmar, anordnad vartannat år sedan 1997. Det var en ung tillförordnad professor i Miljöteknik och Ekoteknik vid Högskolan i Kalmar, William Hogland, som låg bakom idén. I början hade den fokus på Östersjöområdets miljö och kallades då Kalmar ECO-TECH, men efterhand har resten av världen visat intresse. Både en regional och en starkt internationell prägel möjliggör för forskare att få kontakt med projekt i andra länder, att arrangera gästvistelser för forskare och doktorander på varandras heminstitutioner.

Syftet med konferensen är att främja forskning inom miljöteknik samt tvärvetenskaplig forskning som har sin utgångspunkt i områdena avfallshantering, vattenhantering och samverkan och då speciellt med näringslivet. Teknik, metoder och beteende som förbättrar hela avfallskedjan på ett hållbart sätt är en av nyckelfrågorna.

Främsta nyttan med konferensen är att skapa ett forum där kunskap kan spridas och bidra både till vetenskapen och samhället, i längden bidrar detta till en bättre miljö för oss alla.

För regionen och Linnéuniversitetet är Linnaeus ECO-TECH konferensen en viktig händelse som sätter platsen och universitetet på kartan och möjliggör internationalisering av Smålandsregionen. Detta sker genom att främja forskning enligt Triple/Quadruple Helix modellen för samverkan samt forskning och undervisning om modellens funktion i sig.

Antalet deltagare har vuxit år för år från 67 deltagare till 200 deltagare!